Hogyan törődjünk a kristállyal

Hogyan törődjünk a kristállyal

Sikerült kivárnia! Már otthonában tudhatja az első áttetsző, vagy rétegelt kristályból készült termékét, s szeretné, hogy szépsége minél tovább ragyogja be otthonát. Mi nem csak az eladás szakértői vagyunk. Tanácsainkkal segítünk Önnek a termék karbantartásával kapcsolatban is, hogy még évtizedekig lelhesse benne örömét.

Az eredeti kristályüveg, úgy az áttetsző, mint a színes és csiszolt, 24% PbO-t, tehát ólomot, tartalmaz. Nem kell azonban megijednie, ugyanis egészségére teljesen ártalmatlan. Az ólomnak köszönhetőek nagyszerű tulajdonságai, mint pl.: magasfokú fénytörése, ragyogása, fénye. Ezzel egyetemben az ólomot tartalmazó kristályüveg nehezebb, mint az ólmot nem tartalmazó csiszolt termékek. Amennyiben megkopogtatja a terméket, az hosszú, zengő hangot ad majd ki.

Az ólom tehát fontos összetevője a csiszolt kristálytermékeknek. Ugyanakkor azonban ezen termékek karbantartása nagyobb odafigyelést igényel, mint az egyszerű üvegé. Minden ólomtartalmú kristálytermék gyártó kizárólag az üveg langyos, folyó víz alatti tisztítását javasolja. Soha ne tegye a kristálytermékeket a mosogatógépbe, s ne használjon durva tisztítószereket. Ellenkező esetben a termék megkarcolódhat, vagy megkophat a termék színe s fénye, melyek visszafordíthatatlan sérülések. Arról nem is beszélve, hogy a kristályüveg nem használható mikróhullámú, vagy klasszikus sütőben, s nem tárolható a hűtőben sem.

Amennyiben Ön is büszke tulajdonosa egy aranyozott, áttetsző kristályüvegnek, óvja azt a közvetlen napfénytől, s a fagyos hőmérséklettől. Az aranyozáshoz ugyan tiszta 24 karátos aranyat használunk, mely több év elteltével sem veszít szépségéből, azonban a fagy vagy a közvetlen napfény az aranyozott részekben kárt tehet. Ugyanakkor a készítők speciális polírozó készítmények használatát javasolják, melyek megakadályozzák az arany természetes korrodálódását.

© 2024 Top Crystal Trade s.r.o. | Webdesign Next Vision
Ez a weboldal cookiekat használ. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön elfogadja a cookiek használatát.
Elfogadom   További információ.