Kézi gyártmány

Miért kéne éppen tőlünk megvásárolnia a cseh színes kristályt? Mivel minden darabbal egyedi termékhez jut, s 100% cseh terméket vásárol. Minden termék a CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE, a. s. üvegfúvó cég munkásainak kezén megy keresztül, kik szeretete ezen mesterség iránt minden darabon félreérthetetlenül nyomot hagy.

A rétegelt kristály gyártási folyamata oly bonyolult, hogy napjainkban sem helyettesíthető a kézi készítés gépi előállítással. Semmilyen gép nem képes oly módon fújással formálni a kristályvázát, mint a cseh üvegfúvók. A kristály átválogatásakor az üvegfúvók kb. 800°C hőmérsékletnek vannak kitéve, melynél az áttetsző és a színes kristály összekapcsolása történik. Ez a művészeti ág generációról generációra száll, s a Svetlá nad Sázava községben a fiatal üvegfúvók napjainkban is az ágazat mestereitől tanulják az üvegfúvás csínját-bínját.

A CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE, a. s. üveggyáraiban fut az egész kitermelés. Már a kezdetektől saját dekor-tervezővel rendelkezett az üveggyár, s ezen napjainkig semmi sem változott. Továbbá a fa formák gyártása szintén kézzel történik, az üveggyárban. Minden termék egyedi bükkfából készült formát igényel. Ezek ráadásul az állandó használat miatt folyamatosan cserét igényelnek, mivel folyomatosan erősen izző kristállyal kerülnek közvelen kapcsolatba. A színes félkész termék aztán a kohóból a csiszolóba kerül, hol kézzel, kizárólag gyártósor s gyémántfejes csiszoló segítségével, a tapasztalt üvegfúvók a fény s a színek gyönyörű játékává változtatják azt. A rétegelt kristály csiszolása sokkal nehezebb, mint az áttetsző kristály csiszolása, mivel a csiszolómester nem lát keresztül a színes rétegen, ráadásul folyó víz alatt végzi a csiszolást (hogy ne lélegezze be a port), így minden mintát fejből tudnia kell.

Végül minden termék szigorú minőségellenőrzésen megy át, melyet szintén nem végezhet el semmilyen gép. Az üveggyár alkalmazottainak tapasztalt szemei felfedezik a legkisebb, gyakran laikus szemmel nem látható hibákat is, így értékesítésre kizárólag a legjobb minőségi termékek kerülnek.

Ez az egész folyamat garantálja, hogy pénzéért magas minőségű, s a legkiválóbb terméket kapja, mely ráadásul művészeti alkotásnak minősül, s minden beltér egyedivé válik tőle.

© 2023 Top Crystal Trade s.r.o. | Webdesign Next Vision
Ez a weboldal cookiekat használ. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön elfogadja a cookiek használatát.
Elfogadom   További információ.